Taptoe Ten Boer

10 oktober 2008

Op vrijdagavond 10 oktober stond voor de leden van Showband Marum het laatste showoptreden van het seizoen op het programma. Dit keer dus niet repeteren op de vrijdagavond, maar de mensen vermaken met de Back to Basic show.

Om kwart over zes was het al gezellig druk op de parkeerplaats bij Ons Centrum in Marum. Niet alleen showbandleden waren aanwezig, het stond ook vol met leden van SWJK Marum/Opende. De jeugdband mocht op taptoe ten Boer ook hun show laten zien. Omdat er vrij veel leden rechtstreeks naar ten Boer gingen, pasten we met zijn allen in de vrij nieuwe dubbeldekkersbus van de firma Wybenga. Even na half zeven vertrok een volle bus richting ten Boer.

In ten Boer kwamen we, voordat we de kleedkamer bereikten, eerst langs het pleintje waar de taptoe zou worden gehouden. Dat was wel even slikken zeg, dat was wel het kleinste pleintje waar wij ooit een show op hebben moeten draaien. Het pleintje had wel veel breedte, maar diepte had het absoluut niet. Dat zou dus heel erg passen en meten worden, maar eerst moest er nog worden omgekleed.

Bij de kleedruimte moesten de leden van SWJK Marum/Opende zich gelijk omkleden, want zij mochten als eerste de show aan het publiek laten zien. De showband mocht eerst nog even de jeugd aanmoedigen en kon zich daarna omkleden. Tenminste, dat was wat er in de bus werd gezegd. Maar, toen de jeugd nog maar net klaar stond om de show te gaan doen werd er geroepen: "Omkleden!!" En dus heb ik niet meer kunnen zien hoe de show van de jeugdband is gelopen.

Nadat de showband was omgekleed werd er nog even ingespeeld en daarna liepen we richting het taptoepleintje. Daar moesten we nog even wachten totdat Udi Assen de show had gedraaid. Daarna konden we de show aan het veeltallig toegestroomde publiek laten zien. Zoals verwacht was het passen en meten. Het publiek heeft de show wel kunnen zien, maar dat ze nu een perfecte show hebben gezien. Dan moet ik liegen.

Na de show was het gelijk opstellen in marsformatie en daarna met de rest van de korpsen het veld weer op voor de finale. Ietsjes na tienen was de finale afgelopen en konden we in de kleedruimte onze eigen kleding weer aan doen. Het laatste optreden van het seizoen zat er weer op.