ODSC 2008

14 juni

Voor het eerst sinds een aantal jaren zou de jeugdband weer meedoen aan het ODSC in Assen. Dit keer voor het eerst onder de naam: SWJK Marum/Opende. Op zaterdag 14 juni stonden de jeugdleden dan ook al vroeg bij "Ons Centrum" te wachten op de bus. Een heuse dubbeldekker kwam de jeugd samen met een groot gedeelte van de "grote band" vanuit Marum ophalen. De eerste rit was naar het Achilles Stadion, waar de deelnemerskaarten moesten worden opgehaald. Daarna bracht de bus de leden naar de omkleedlokatie. Daar moest de jeugd zich snel omkleden en klaar maken om nog één keer de show even door te lopen. Na een korte doorloop van de show werd in marsformatie naar het stadion gelopen. Daar kon de jeugd gelijk op het veld klaar gaan staan. De jeugdband van UDI uit Assen was nog met haar show bezig, maar nadat die klaar waren mocht SWJK haar Superhelden show aan het publiek en de jury laten zien.

De show verliep goed. Ondanks dat er een aantal yardbordjes ontbraken. Je zag de jeugd in het begin even wijfelen, maar al gauw kwam het vertrouwen terug en liep de show van een leien dakje. Na de show kreeg de jeugd een geweldig applaus van het aanwezige publiek.

Na de show was het gespannen afwachten hoe de jury de show van SWJK Marum/Opende zou beoordelen. Er deden drie korpsen mee in de jeugdklasse. Derde in deze klasse werd Concordia uit Zevenhuizen met 78,4 punten. Tweede werd UDI uit Assen met 78,7 punten. En je raad het al, SWJK uit Marum/Opende werd kampioen in de jeugdklasse met precies 80 punten. Een geweldige prestatie waar de jeugd uiteraard ontzettend blij mee was!

Omdat ik zelf met de "grote band" mee moest doen aan het ODSC heb ik zelf geen foto's gemaakt. Onderstaande foto van Daniël zag ik op de fotosite van Mars en Show.

daniel 1