Festival de Wilp 2008

21 juni 2008

Elk jaar wordt in de Wilp, vlakbij Marum, festival de Wilp gehouden. Dit is een muziekfestival waar diverse korpsen hun kunnen aan de jury, en het meestal volop aanwezige publiek kunnen laten zien. Ook de jeugdband van Marum en Opende is regelmatig te zien op dit festival.

Zaterdag 21 juni 2008 was het weer zo ver. Niet alleen de jeugdband mocht haar show aan de jury laten zien, ook de verschillende guardgroepen kwamen aan de beurt. Zij moesten al vroeg in de morgen aanwezig zijn om om te kleden, warm te draaien en uiteindelijk op het grote veld hun show laten zien. De jeugdband was pas 's middags aan de beurt. Rond twee uur kwamen de leden aan op het sportveld in de Wilp.

In een zaaltje van café sportlust kon er worden omgekleed. Daarna marcheerde de band naar een veldje in het dorp om in te spelen en warm te draaien. Hoewel dat warmdraaien voor de guard niet echt nodig was. Zij hadden net hun show aan de jury en het publiek laten zien.

Om half vier was het dan zo ver. SWJK mocht haar show aan het publiek en de jury laten zien. Je kan merken dat de show steeds meer op routine wordt gedraaid. Stukjes waar men eerst nog over na moest denken, gaan nu vanzelf. De muziek zit ook goed in het hoofd en de jeugd heeft in de Wilp weer een prachtige prestatie neergezet.

SWJK de Wilp 2008

Na de show kunnen de leden van SWJK het even rustig aan doen, maar om kwart over vijf moest iedereen weer klaar staan voor een streetparade door de straten van de Wilp. Hoe dat is gegaan kan ik niet vermelden, want Daniël en ik zijn na de show van de Showband naar huis gegaan. Er stond nog een verjaardag van mijn vader op de agenda.

Foto's van het optreden kun je vinden op mijn Flickr-account. Flickr