ODSC 2009

13 juni

Zaterdagmorgen 13 juni, kwart over acht. Op het terrein van Ons Centrum staan twee bussen van de firma Wybenga. Bij de eerste bus staan ouders, kinderen en de instrumenten van SWJK Marum/Opende. De tweede bus wordt volgeladen met de spullen van Showband Marum. Rond half negen vertrekt de bus van SWJK richting Assen. Het jaarlijkse ODSC is weer aangebroken, en dit jaar moet SWJK Marum/Opende haar titel verdedigen.

In Assen wordt er eerst naar het stadion gereden om de deelnemerskaarten op te halen. Maar die zijn er nog niet en dus gaat de bus verder naar de omkleedlokatie. Een basisschool in de wijk Peelo. De deelnemerskaarten worden later gebracht.

Bij de school wordt er eerst omgekleed. Daarna is het tijd om de show nog één keer even door te nemen. Op het plein bij de school mag geen muziek worden gemaakt, dus wordt er een grasveldje in de wijk opgezocht. Nadat de show nog een keer is doorgelopen, krijgen de leden nog wat bemoedigende woorden en wordt er vertrokken richting het stadion.

Bij het stadion hoefde er niet meer lang gewacht te worden. Na een minuutje of twee mocht SWJK zich aan de zijlijn gaan opstellen. Toen kwam het startsein om op te marcheren.

Helaas had de presentatrice van het ODSC de verkeerde papieren voor haar neus en werd de jeugd aangekondigd als het Young Frysian Percusion Corps. Ondanks dat er vanaf de tribune flink geschreeuwd had dat SWJK op het veld stond, ging ze stug door met haar aankondiging. Pas nadat iemand van de SWJK begeleiding haar aan haar jas had getrokken dat dit toch echt SWJK Marum/Opende was, bladerde ze door haar papieren op zoek naar de juiste aankondiging.

En eindelijk kwam dan het startsein voor de jeugd om de show te starten. De show verliep zeer goed. Natuurlijk hier en daar wat kleine schoonheidsfoutjes, maar bij welk korps gebeurt dat nou niet. Zeer tevreden liep de jeugd na de show het veld weer af.

SWJK odsc 2009

Na SWJK Marum/Opende kon het publiek nog genieten van de shows van twee andere jeugdkorpsen. Daarna was het wachten op de uitslag van de jury. Die liet dit keer niet lang op zich wachten. Eerst werden de uitslagen bekend gemaakt van de basisklasse, die zich die morgen ook aan het publiek en de jury had gepresenteerd. Toen werd het spannend. De uitslag van de jeugdklasse. Er deden vier korpsen mee en bij de vierde en derde plaats werd de naam SWJK niet genoemd. Ook bij de tweede plaats werd de naam SWJK niet genoemd, maar het duurde even voordat de jeugd door had dat zij dus weer kampioen waren geworden. Pas nadat de presentatrice had gezegd dat ze eerste waren geworden ging de jeugd helemaal uit zijn dak.

Zeer tevreden vertrokken de jeugdleden na hun optreden op het ODSC weer naar huis.

Foto's van het optreden van SWJK: Flickr