Koninginnedag 2010

30 april

Het was op een vrijdagochtend, Daniël was vrij van school, maar uitslapen was er even niet bij. Het was juist eerder opstaan dan wanneer hij naar school zou gaan. Om kwart voor acht werden de leden van SWJK Marum/Opende al verwacht bij Ons Centrum in Marum. Nog niet iedereen was volledig wakker, maar nadat iedereen zijn bandkleding aan had, werd er toch echt vertrokken richting het verzorgingstehuis in Marum. De jeugdband voorop en daar achteraan de Showband. Een lange stoet muzikanten en majorettes, of eigenlijk moet ik zeggen Guard.

Bij het verzorgingstehuis stonden de verklede kinderen op mooi versierde fietsen of karren al te wachten. De Showband speelde voor de bewoners van het tehuis nog even het Wilhelmus en daarna was er een korte pauze, met thee, koffie en ranja.

Na de korte pauze vertrok de stoet, nu aangevuld met de verklede kinderen, via het centrum van Marum naar het gemeentehuis. Daar was weer de officiële opening van de Koninginnedag. Op het bordes de Burgemeester en alle personen die dit jaar waren onderscheiden met een lintje van de Koningin. De opening bij het gemeentehuis duurde dit jaar behoorlijk lang, omdat er ook afscheid werd genomen van de voorzitter van het Oranjecomité. Maar, na lang wachten dus, mochten de jeugdband en de Showband verder richting het centrum van Marum.

Op de Wending (in het centrum van Marum) mocht eerst de jeugdband een kort concertje geven en daarna bracht de Showband haar nieuwe show ten gehore. Hierna was het al weer tijd om richting Ons Centrum te marcheren. Daar moest Daniël zich even snel omkleden, dan kon ik hem nog snel even naar huis bregen, voordat ik zelf richting Groningen moest voor mijn optreden met Patrimonium op de Vismarkt.