ODSC 2012

9 juni 2012

Zaterdag 9 juni was het weer zover. Het 14e ODSC (Open Dutch Showcorps Championship) stond weer gepland in Assen. Samen met Daniël reed ik al vroeg richting Assen om het allemaal mee te maken. Het was een koude, druilerige dag. Maar de muziek en de shows waren hartverwarmend.
De ochtend begon met de jeugdklasse waarin twee korpsen streden voor de titel Nederlands Kampioen. Het Jong Kamper Trompetterkorps uit Kampen, en SWJK uit Marum/Opende. Uiteindelijk ging SWJK er voor de vijfde keer op rij met de eerste plaats vandoor!

swjk

In de Basisklasse deed dit jaar maar één korps mee. Show & Drumfanfare Oranje uit IJsselmuiden ging daar met de eerste prijs weer richting huis.

De middenklasse bestond uit acht korpsen en zij werden verdeeld over het ochtend en middagprogramma. Na de middagpauze werd er begonnen met drie malletbands. Niet een echt lekkere programmering. Na twee 'tingel-tangel' korpsen was ik wel weer toe aan wat blazers. De winst in de middenklasse ging die dag naar de North Frisian Percussion Corps uit Dokkum, gevolgd door Muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten en de derde plaats was voor Jong Advendo uit Sneek.

north frisian percussion

Het middagprogramma werd afgesloten door de topklasse waarin vier korpsen streden om de eerste plaats. De eerste plaats ging naar Adest Musica uit Sassenheim. Tweede werd Beatrix uit Hilversum en een derde plaats was er voor mijn oude cluppie Showband Marum.
Nadat de prijzen van het middagprogramma waren uitgedeeld en bekend was gemaakt wie er aan het avondprogramma op het Koopmansplein in Assen mee zouden doen, zijn Daniël en ik weer naar huis gegaan. We waren ontzettend verkleumd en hadden weinig zin om 's avonds ook nog te verkleumen.

showband marum