Libra 2012 03 14

Het is ondertussen al drie weken geleden dat ik een dieetblog heb geschreven. Ik had vorige week al een blog willen schrijven, maar door het ongeluk dat mijn vader heeft gehad (zie mijn andere blog) is dat er even niet van gekomen. In de afgelopen drie weken ben ik weer 2,8 kilo afgevallen. Dat is bijna een kilo per week. Het gaat dus goed. Ik probeer ook vier tot vijf keer per week een uurtje te bewegen. De ene keer sta ik te springen en te oefenen op de Wii-fit, een andere keer maak ik een wandeling met Laban en soms kun je mij op de hometrainer vinden. De wandeling met Laban is wel mijn favoriet op het gebied van beweging. Heerlijk in de buitenlucht. Voor de komende dagen verwachten ze heerlijk weer, dus dan zul je me vast buiten kunnen tegenkomen.

Het is ondertussen al weer twee weken geleden dat ik hier weer een blog heb geschreven. Tijd voor een kleine update.

Zoals ik in mijn vorige blog al heb geschreven, mag ik één keer per week een p-dag houden. Ik heb er nu twee gehad en ik vind dat best moeilijk. Natuurlijk geniet ik van het eten. Afgelopen zondag voor het eerst sinds tijden weer een pizza gehad. Man, wat was dat lekker! Maar achteraf voel ik me schuldig. Als ik het niet had gedaan, was ik misschien nog wel iets meer afgevallen deze week. Niet dat ik niet genoeg afval hoor. Helemaal niet. Vorige week woensdag (p-dag met mijn moeders verjaardag) was er 0,6 kilo af en deze week woog ik al weer een kilo minder. Het zit gewoon echt tussen mijn oren. Maar die p-dagen… die komen er vast niet zo veel.

De website heeft onlangs een flinke verandering ondergaan. Nu is het tijd om ook mijn dieetblog weer nieuw leven in te blazen. Ik zal proberen regelmatig een nieuwe blog te schrijven, maar ik kan niet beloven dat het nou elke woensdag of een andere vaste dag gaat worden. Als ik zin heb om een stukje te schrijven, dan doe ik dat gewoon.

Sinds mijn vorige afvalpoging is het met mijn gewicht eigenlijk alleen maar bergafwaarts, of moet ik nou zeggen bergopwaarts gegaan. Het ging in ieder geval flink omhoog, om uiteindelijk uit te komen op een gewicht dat dicht in de buurt zat bij wat ik in mei 2006 woog. Het kon mij eigenlijk ook niet zo heel veel schelen, want ik voelde mij gewoon goed.

Het is al een tijdje geleden dat ik mijn dieetlog heb bijgewerkt. Nodig tijd om dat weer eens te gaan doen.

Twee weken geleden heb ik mij niet eens gewogen. Het was de week waarin ik ongesteld was en de menstruatie was die week behoorlijk erg. Woensdagochtend moest ik, nadat ik mij had gewassen eerst de hele wc ruimte goed schoonmaken. Het was echt heel erg, waardoor ik het wegen gewoonweg vergeten ben. Ik weet dus ook niet of ik die week wel ben afgevallen.

Vanmorgen al de weblog die ik normaal op maandag schrijf bijgewerkt, nu nog maar even mijn dieetlog bijwerken, want dat heb ik vorige week ook niet gedaan. Ik vind het op dit moment erg moeilijk om mijn dieet vol te houden. Ik doe mijn uiterste best om binnen het aantal streepjes te blijven, probeer elke dag wel even wat extra beweging te krijgen en toch geeft de weegschaal aan dat het allemaal niets helpt. Vorige week, de woensdag na het studieweekend van Patrimonium was ik zelfs al weer zes ons aan gekomen. Dus de afgelopen week er weer flink tegen aan gegaan en wat denk je… deze week is er maar één ons af! Op zo’n moment denk je wel even: waar doe ik het nu allemaal voor. 

Wat is het lichaam toch een vreemd en onvoorspelbaar ding. Vorige week, toch een beetje onverwacht, 1,7 kilo afgevallen. Deze week goed mijn best gedaan. Alle dagen (op mijn schoonmoeders verjaardag na) waren wat eten betreft groen en ik heb ook bijna alle dagen wel wat extra beweging gehad. Ik had dus verwacht dat er vanmorgen wel wat aan gewicht af zou zijn, maar nee hoor. Dat vreemde lichaam van mij is aangekomen. Eén onsje maar, maar daar baal ik natuurlijk wel even van. Wat heeft het nou voor zin om je aan een dieet te houden als je lichaam niet mee wil werken. Zelfs mijn heup en tailleomtrek waren in twee weken tijd geen centimeter veranderd. 

Voordat ik aan het werk ga, wil ik eerst eens even mijn weblog bij werken. Ik was vanmorgen namelijk heel erg blij toen ik op de weegschaal stond. Mijn gewicht is eindelijk officieel onder de honderd kilo gedoken. En niet zo’n klein beetje ook! Mijn gewicht was vanmorgen 98,9 kg en daar ben ik natuurlijk erg blij mee. Dat betekend dat de oefeningen die ik afgelopen week, ondanks de vermoeidheid, op de Wii fit plus heb gedaan zijn vruchten hebben afgeworpen. En natuurlijk op mijn eten blijven letten. De afgelopen week ook weer trouw elke dag het schema op Internet ingevuld. Dat was in het begin wel even schrikken, want er waren weer wat calorierijke dingetjes tussendoor geslopen. Maar die zijn nu voor Daniël, ik laat ze lekker staan. 

Dit keer mijn dieet web-log even op donderdag bij werken. Ben gistermorgen wel op de weegschaal gaan staan, maar heb geen tijd gehad om een logje te schrijven. Gistermorgen mocht ik werken, gistermiddag met Daniël naar de SoVa training en gisteravond was ik moe, moe en nog eens moe. De chemo vermoeidheid die zo ineens kan toeslaan. Gisteren heb ik me echt door de dag heen moeten worstelen en ik lag dan ook al op tijd in mijn bedje. Maar goed, dat zijn eigenlijk dingen voor mijn wekelijkse web-log op maandag. Hier gaan we het maar weer eens hebben over mijn gewicht. 

Woensdagochtend, en laat ik gelijk maar met de billen bloot gaan op mijn web-log. De afgelopen twee weken is het niet goed gegaan met mijn dieet. Ik heb het een beetje laten verslonzen en dat is aan mijn gewicht natuurlijk ook weer te zien. In plaats van naar beneden is mijn gewicht de afgelopen twee weken omhoog gegaan. Mijn gewicht zit dus nog steeds niet onder de magische honderd grens. 

Ik geloof dat ik de laatste tijd elke twee weken een logje schrijf over mijn dieet. Ik heb dan ook niet elke week iets over het diëten te melden. Vorige week was eigenlijk een week dat ik gewoon baalde. Van die drie ons die ik de week daarvoor was aangekomen, was er nog maar één onsje af. Ik heb ondertussen wel een idee waar het eventueel van zou kunnen komen. Ik heb de vorige maand namelijk de pil doorgeslikt. Ik heb dus geen stopweek ingelast, maar ben gewoon met de volgende strip verder gegaan. Ik heb het vermoeden dat het daarom de afgelopen drie weken zo moeizaam is gegaan. Vorige week woensdag de laatste pil uit de strip genomen en dit keer wel een stopweek ingelast en vanmorgen op de weegschaal… was er gewoon 1,3 kilo af. Mijn gewicht is nu exact 100 kilo. Ik was zondag al even stiekem op de schaal gaan staan en toen gaf hij nog 100.3 aan. Ik had gehoopt vandaag onder die honderd te zitten, maar dat is dus nog net niet zo. Volgende week gaat dat zeker gebeuren, want we gaan er weer helemaal voor.

Woensdagavond. Tijd om eens even te vertellen hoe het de afgelopen twee weken met mijn dieet is gegaan, want vorige week had ik ook al geen logje geschreven. Vorige week was ik netjes zes ons afgevallen en deze week… waren er weer drie ons bij. Dat was dus even balen vanmorgen, want ik heb geen flauw idee hoe dat nu weer kan. Alleen zondag even iets teveel gegeten, want we hadden mijn schoonouders op visite en ik had een aantal lekkere dingen gehaald. Maar dat ik daar dan gelijk drie ons van moet aankomen… dat snap ik eigenlijk niet. Het is misschien wel zo’n dagelijkse schommeling en wie weet staat de teller morgenochtend weer veel lager. Maar dat zullen we nooit weten, want ik vind één (soms twee) keer per week op de weegschaal staan genoeg.

Voordat ik aan het werk ga maar eens even mijn weblog bij werken. We zitten al bij dieetweek 27. Dat betekend dus dat ik al iets meer dan een half jaar op dieet ben. Tot nu toe vind ik het nog steeds goed te doen. Af en toe heb je natuurlijk wel eens een dipje, zoals vorige week bijvoorbeeld, maar meestal gaat het goed. 

Vorige week zijn we op de donderdag gelijk weer begonnen met de Wii fit Plus. Ik had geen last meer van mijn been, dus ik kon weer lekker bewegen. Je moet er na een aantal dagen stoppen toch weer even helemaal in komen, maar dat ging iedere dag weer een stukje beter. Op de zondag na heb ik iedere dag wel even een aantal oefeningen op de Wii fit Plus gedaan. 

We zijn net terug van het open huis van het Drachtster lyceum in, hoe kan het ook anders, Drachten. Tijd dus om even mijn dieet weblog bij te werken, aangezien dat vorige week ook al niet is gebeurd. Over ons bezoek aan het Drachtster lyceum vertel ik maandag in mijn normale weblog wel iets. Kan al wel zeggen dat de school zeer positief over kwam. 

Maar goed, mijn dieet. Vorige week geen logje geschreven omdat ik die dag, onverwacht ’s morgens en ’s avonds mocht werken en ’s middags zat ik met Daniël in Groningen voor de SoVa training. De dieetlog is er toen even bij in geschoten. Ik had trouwens ook niet zo heel veel te vermelden. Mijn gewicht was hetzelfde gebleven als de week er voor. Helaas dacht ik toen, kan een keer gebeuren, volgende week is er wel weer wat af. 

Een logje vanuit een bijna lege woonkamer. Er staan nog een paar eethoekstoelen en tuinstoelen in. De rest van de meubels zijn vanmorgen opgehaald, en morgen komen de nieuwe meubels. Maar, daar heb ik het in mijn maandaglog wel weer over. Vandaag gaan we het weer eens over mijn dieet hebben. 

Vanmorgen weer mijn weegmoment en ik moet bekennen dat ik er een beetje tegenop zag om op de weegschaal te gaan staan. De Wii fit plus is de hele week in de kast gebleven en zaterdag hebben we tussen de middag bij de McDonalds gegeten. En aangezien ze nog steeds de Chicken Sensation verkopen, heb ik geen salade genomen. Ik vreesde dus dat ik deze week weer niet veel zou zijn afgevallen. Maar, dat had ik mis.

Vandaag tussen al het updaten en installeren door, toch nog maar even mijn weblog bijwerken. Ja, je leest het goed. Ik heb mijn computer opnieuw geïnstalleerd. Ik heb het er in mijn normale weblog al over gehad, en maandagmiddag heb ik de knoop doorgehakt en de computer teruggezet naar fabrieksinstellingen. Na natuurlijk eerst de nodige bestanden en gegevens te hebben overgeheveld naar onze losse harde schijf. Maar goed, daar gaat deze log niet over. Dit is mijn dieetblog en dus zal ik het ook maar even over mijn dieet hebben. 

De eerste woensdag van het nieuwe jaar. Tijd voor een nieuw logje op mijn dieet web-log. Vorige week heb ik geen logje geschreven. Ik was het wel van plan, maar ik had ineens hele andere dingen te doen, omdat Marinus zijn computer heeft laten crashen. Maar dat heb je op mijn reguliere log allemaal al kunnen lezen, en daardoor heb ik dus vorige week geen logje geschreven.

Vorige week was ik ook niet zo blij met de weegschaal. Hoewel je het natuurlijk wel verwacht na de gezellige kerstdagen, hoop je natuurlijk dat er toch wel iets af is. Dat was helaas niet het geval. Er was een kilo bij aangekomen en vorige week zat ik dus weer boven de 105. Zes onsjes om precies te zijn. Ik heb ergens gelezen dat de mensen rondom de kerstdagen gemiddeld zo’n vijf kilo aankomen, dus wat dat betreft mag ik niet zeuren, en dat doe ik ook niet, want die kilo… die gaat er wel weer af. 

Vorige week mijn weblog niet bijgewerkt. Niet dat ik niet was afgevallen hoor, want dat was ik wel. Ik had het alleen eventjes behoorlijk druk. Druk met een evenement dat donderdag vanwege de grote hoeveelheid sneeuw die was gevallen, ook nog werd afgelast. Maar goed, daarover heb je in mijn reguliere log ook al iets kunnen lezen. In deze log gaan we het hebben over afvallen. 

Het afvallen gaat de laatste twee weken niet zo heel erg snel. Er zijn hier in huis veel te veel lekkere dingen, waar ik toch af en toe wel eens iets van mee pak. Ik zorg er daarna wel voor dat ik de extra vakjes weer compenseer door meer te bewegen, maar het heeft natuurlijk wel invloed op hoeveel je afvalt. Vorige week waren er vier onsjes af en kwam ik voor het eerst onder de 105 terecht. Dat gaf toch ook wel weer een heel erg goed gevoel. Langzaamaan gaan we op weg naar de honderd en daarna natuurlijk er onder. 

Ik ben vanmorgen twee keer op de weegschaal gaan staan. Ik kon na het afgelopen weekend niet geloven wat er op de teller stond, maar beide keren gaf hij hetzelfde aan. Mijn gewicht was vanmorgen: 105,3 kg. Dat betekend gewoon dat ik, ondanks het Sinterklaasweekend, toch nog acht ons ben afgevallen. Dat had ik niet verwacht, maar uiteraard ben ik er wel heel erg blij mee. 

Het afgelopen weekend heb ik genoeg dingen gegeten die niet helemaal in een dieet thuis horen. Zo zijn we zaterdag tussen de middag, nadat we voor mij nieuwe broek bij de C&A hadden gekocht, gaan eten bij de McDonalds in Drachten. Ik heb daar geen lekkere salade gegeten, maar wilde dit keer de Chicken Sensation eens uitproberen. Die was wel heel erg lekker! Marinus had voor mij een menu gehaald, maar de patatjes heb ik maar niet allemaal opgegeten. Met alleen de burger had ik al genoeg calorietjes binnen gekregen om er weer een middagje tegenaan te kunnen. 

Nee hoor, mijn logje was er gisteren niet omdat ik niet ben afgevallen. Daniël heeft sinds vorige week op woensdagmiddag een SoVa training. De trainingen zijn om vier uur afgelopen, maar ja, voordat je dan eindelijk eens thuis bent… Je zit dan natuurlijk midden in de beginnende spits. Gisteren was het kwart over vijf en dan moet ik gelijk met het eten aan de slag. Gisteravond ben ik bezig geweest met het schrijven van Sinterklaasgedichtjes en toen is het schrijven van een logje er ook een beetje bij in geschoten. Nu ben ik eigenlijk aan het werk, maar als ik zit te wachten tot de telefoon aan de andere kant van de lijn wordt opgenomen, heb ik wel even tijd om telkens een klein stukje te typen. 

Nadat ik mijn de weblog over mijn wekelijkse beslommeringen (een beetje te laat) heb geschreven, is het nu tijd om ook mijn dieet web-log eens even bij te werken. Ik vond het vorige week erg moeilijk om de draad weer op te pakken. Die ene ons die ik was afgevallen viel zoooo tegen, dat ik in de eerste dagen daarna regelmatig een extra koekje nam, of een extra anta flu. Geen calorieën bommen hoor, zo verstandig was ik nou ook wel weer. Gewoon een extra San Francisco koekje of een extra Sultana. Maar, als je daar te veel van neemt, dan kom je natuurlijk wel aan en dat is nu even niet de bedoeling. Op den duur ging de knop toch weer om. Ik wist dat ik af en toe een keer stil zou staan, maar de vorige keren zat ik toen al onder de honderd kilo. Ik had dus nog niet verwacht dat ik nu af en toe al een weekje stil zou komen te staan. 

Woensdagavond alweer. Tijd om even een dieetlogje te schrijven. Had ik dat maar eerder vandaag gedaan, want ik begon dat moment op de weegschaal al bijna weer te vergeten. Het was even flink balen vanmorgen op de weegschaal. Er was maar één onsje af. Sta je je elke dag uit te sloven voor de televisie met de Wii-fit, op vrijdag zes uur lang gewinkeld en natuurlijk netjes gezorgd dat ik niet over die 130 streepjes per dag zou komen. En dan is er in een week tijd maar één onsje af. Dat is even flink balen. Ik had gehoopt dat er dan misschien een aantal centimeters van mijn heupen en taille af zouden zijn, maar ook dat was exact hetzelfde gebleven.