Ik ben vanmorgen twee keer op de weegschaal gaan staan. Ik kon na het afgelopen weekend niet geloven wat er op de teller stond, maar beide keren gaf hij hetzelfde aan. Mijn gewicht was vanmorgen: 105,3 kg. Dat betekend gewoon dat ik, ondanks het Sinterklaasweekend, toch nog acht ons ben afgevallen. Dat had ik niet verwacht, maar uiteraard ben ik er wel heel erg blij mee. 

Het afgelopen weekend heb ik genoeg dingen gegeten die niet helemaal in een dieet thuis horen. Zo zijn we zaterdag tussen de middag, nadat we voor mij nieuwe broek bij de C&A hadden gekocht, gaan eten bij de McDonalds in Drachten. Ik heb daar geen lekkere salade gegeten, maar wilde dit keer de Chicken Sensation eens uitproberen. Die was wel heel erg lekker! Marinus had voor mij een menu gehaald, maar de patatjes heb ik maar niet allemaal opgegeten. Met alleen de burger had ik al genoeg calorietjes binnen gekregen om er weer een middagje tegenaan te kunnen. 

Zaterdagavond en zondagmiddag Sinterklaasfeesten met de familie. Zaterdag heb ik daarbij een stuk banketstaaf en wat hapjes gegeten en zondag heb ik zelfs gebak gehad, omdat we tegelijk ook Jurries verjaardag hebben gevierd. Ook nog wat nootjes en hapjes gehad. 

Zo je kunt zien heb ik in het weekend genoeg lekkere dingen gegeten om de weegschaal de andere kant op doen gaan, maar we glijden nog steeds de berg af met mijn gewicht. De afgelopen twee dagen ben ik wel flink aan het bewegen geweest en heb ik ook goed opgelet op wat ik heb gegeten. Beide dagen waren in streep-je-slank oranje, wat betekend dat ik eigenlijk wat meer zou moeten eten. Dat gaan we vanaf vandaag weer doen. Vanaf vandaag gaan we weer voor de groene dagen. Met bewegen moet het de komende tijd ook wel goed gaan. Sinterklaas was zo aardig om voor mij de Wii-fit plus in de kadozak te stoppen. Daar ben ik wel heel blij mee. Het leuke is dat het programma ook na elke oefening berekend hoeveel calorie├źn je hebt verbrand. Veel handiger voor het wegstrepen van de bewegingsvakjes in streep-je-slank. Het aantal hokjes wat ze bij sjs aangeven is natuurlijk maar een grove schatting. De Wii fit plus maakt natuurlijk ook maar een schatting, maar omdat het programma het verbrande aantal calorie├źn berekend met je eigen gewicht, is het waarschijnlijk wel iets nauwkeuriger. 

Jeetje, wat is dit voor mijn dieetlog een lang logje geworden zeg. Ik zal hem maar gauw plaatsen en daarna is het bijna weer tijd om te gaan werken.