De eerste woensdag van het nieuwe jaar. Tijd voor een nieuw logje op mijn dieet web-log. Vorige week heb ik geen logje geschreven. Ik was het wel van plan, maar ik had ineens hele andere dingen te doen, omdat Marinus zijn computer heeft laten crashen. Maar dat heb je op mijn reguliere log allemaal al kunnen lezen, en daardoor heb ik dus vorige week geen logje geschreven.

Vorige week was ik ook niet zo blij met de weegschaal. Hoewel je het natuurlijk wel verwacht na de gezellige kerstdagen, hoop je natuurlijk dat er toch wel iets af is. Dat was helaas niet het geval. Er was een kilo bij aangekomen en vorige week zat ik dus weer boven de 105. Zes onsjes om precies te zijn. Ik heb ergens gelezen dat de mensen rondom de kerstdagen gemiddeld zo’n vijf kilo aankomen, dus wat dat betreft mag ik niet zeuren, en dat doe ik ook niet, want die kilo… die gaat er wel weer af. 

Vanmorgen mijn eerste weegmoment van 2010. En van de kilo die er bij was gekomen is al weer 7 onsjes verdwenen. Ik zit nu dus gelukkig weer onder de 105 en dat vind ik een fijn gevoel. De resterende drie onsjes van vorige week, die zijn er vast volgende week wel af en dan kunnen we weer verder. 

Ik had trouwens niet verwacht dat ik deze week weer zou zijn afgevallen. Met oud en nieuw een heerlijk oudejaarsdiner gehad en de dagen daarna toch af en toe nog wel eens even gesnoept van de lekkere dingen die nog in huis waren. Die zijn nu allemaal op, dus daar kan ik me niet meer aan vergrijpen. Sinds maandag zijn we weer serieus gaan strepen op de site van streep-je-slank. En het flesje water staat ook weer op het aanrecht, want genoeg water drinken was er de afgelopen maand ook even bij in geschoten. 

Ik heb ondertussen ook een nieuwe doelstelling gemaakt. Een (naar mijn idee) beter haalbare dan die ik mijzelf voor de kerst had gesteld. Mijn doel is om op 31 maart, dat is de woensdag voor Pasen, 96,9 kg. te wegen. Dat is acht kilo in twaalf weken tijd. Dat komt neer op zo’n 6 à 7 ons per week. Dat moet te doen zijn denk ik zo. We gaan er in ieder geval weer helemaal voor!