Ik geloof dat ik de laatste tijd elke twee weken een logje schrijf over mijn dieet. Ik heb dan ook niet elke week iets over het diëten te melden. Vorige week was eigenlijk een week dat ik gewoon baalde. Van die drie ons die ik de week daarvoor was aangekomen, was er nog maar één onsje af. Ik heb ondertussen wel een idee waar het eventueel van zou kunnen komen. Ik heb de vorige maand namelijk de pil doorgeslikt. Ik heb dus geen stopweek ingelast, maar ben gewoon met de volgende strip verder gegaan. Ik heb het vermoeden dat het daarom de afgelopen drie weken zo moeizaam is gegaan. Vorige week woensdag de laatste pil uit de strip genomen en dit keer wel een stopweek ingelast en vanmorgen op de weegschaal… was er gewoon 1,3 kilo af. Mijn gewicht is nu exact 100 kilo. Ik was zondag al even stiekem op de schaal gaan staan en toen gaf hij nog 100.3 aan. Ik had gehoopt vandaag onder die honderd te zitten, maar dat is dus nog net niet zo. Volgende week gaat dat zeker gebeuren, want we gaan er weer helemaal voor.

Mijn beweging is de afgelopen dagen ook goed gegaan. Ben op het moment een beetje zat van de Wii fit oefeningen, dus die doe ik even niet zo vaak. Ben nu vaker op de hometrainer te vinden. Ook heerlijk om te doen. Laptop met muziek er bij en ondertussen een diavoorstelling van alle foto’s in mijn afbeeldingenmap. Zo is het ook nog eens leuk om te fietsen op de hometrainer. Gemiddeld doe ik dat dan 40 minuten. Ik verbrand dan ongeveer 275 kilocalorieën en fiets zo’n 13 à 14 kilometer. 

De komende week gaan we er ook weer flink tegenaan, hoewel zaterdag wel een moeilijke dag gaat worden. Mijn schoonouders geven een feestje vanwege hun 50-jarig huwelijk met een etentje. Het is geloof ik in buffet vorm en daar staan vast ook wel dingen tussen met niet al te veel calorieën. 

O ja, dat wilde ik ook nog vertellen. Op de site van streep-je-slank is de kleur van mijn BMI van rood naar oranje gegaan. Dat betekend dat ik van zeer ernstig overgewicht naar ernstig overgewicht ben gegaan. Het is nog steeds niet goed natuurlijk, maar langzaamaan komen we steeds dichter bij een groen BMI in de buurt.