Het is al een tijdje geleden dat ik mijn dieetlog heb bijgewerkt. Nodig tijd om dat weer eens te gaan doen.

Twee weken geleden heb ik mij niet eens gewogen. Het was de week waarin ik ongesteld was en de menstruatie was die week behoorlijk erg. Woensdagochtend moest ik, nadat ik mij had gewassen eerst de hele wc ruimte goed schoonmaken. Het was echt heel erg, waardoor ik het wegen gewoonweg vergeten ben. Ik weet dus ook niet of ik die week wel ben afgevallen.

Wat ik wel weet is dat ik vorige week, ten opzichte van twee weken daarvoor weer was aangekomen. En deze week was daar weer een onsje van af. Het schommelt dus een beetje heen en weer tussen de 99 en de 100 kilo. Nog niet weer boven de honderd kilo gekomen en daar ben ik eigenlijk wel blij mee.

Het volhouden is op dit moment moeilijk. Af en toe pak ik ook wel eens iets extra’s en tsja, dan gaat het afvallen natuurlijk ook niet zo snel. Bewegen probeer ik wel bijna elke dag te doen. De ene keer op de Wii fit, soms de hometrainer, maar met het mooie weer van de afgelopen dagen ben ik ook weer vaker met de honden in het natuurgebied te vinden. Ik hoop wel dat er straks weer een keer iets af gaat, want het begint nu wel vervelend te worden.

Vandaag ook begonnen met de online aandachttraining “Minder Moe” van het Helen Dowling Instituut. Daarin zit ook een stukje bewust zijn van wat je eet. Misschien gaat dat ook helpen om over dat drempeltje te komen, zodat mijn gewicht straks weer flink naar beneden gaat, want mijn doel heb ik nog steeds niet bereikt.