Het is ondertussen al weer twee weken geleden dat ik hier weer een blog heb geschreven. Tijd voor een kleine update.

Zoals ik in mijn vorige blog al heb geschreven, mag ik één keer per week een p-dag houden. Ik heb er nu twee gehad en ik vind dat best moeilijk. Natuurlijk geniet ik van het eten. Afgelopen zondag voor het eerst sinds tijden weer een pizza gehad. Man, wat was dat lekker! Maar achteraf voel ik me schuldig. Als ik het niet had gedaan, was ik misschien nog wel iets meer afgevallen deze week. Niet dat ik niet genoeg afval hoor. Helemaal niet. Vorige week woensdag (p-dag met mijn moeders verjaardag) was er 0,6 kilo af en deze week woog ik al weer een kilo minder. Het zit gewoon echt tussen mijn oren. Maar die p-dagen… die komen er vast niet zo veel.

Afgelopen zaterdag met Marinus in Drachten geweest voor nieuwe broeken. Mijn oude broeken werden wat slobberig en zaten niet meer echt lekker. Verschillende broeken meegenomen naar de kleedkamer en de eerste broek die ik paste was een maat 48 en… hij zat super! Die ging dus mee. Ik had dus verwacht dat de tweede broek te groot zou zijn, omdat dat een maat 50 was. Maar nee hoor… ik kreeg de knoop nauwelijks dicht! De eerste broek viel dus een beetje te groot uit, maar wat een geweldig gevoel. Maat 48. De tweede broek die uiteindelijk mee naar huis is gegaan was een maatje 50, ook al twee maten kleiner dan de broek die ik aan had. Ik ben benieuwd wanneer deze broeken me weer bijna van de kont zakken. 

Dan nu het onderwerp uit de titel van deze blog. Mijn afspraak met de diëtist. Deze stond in eerste instantie voor afgelopen maandag op de agenda, maar eerder deze maand kreeg ik een brief in huis dat de afspraak was verplaatst. Niet alleen de datum, ook de plaats was veranderd. Dit keer moest ik naar Drachten voor de afspraak. Ik had een afspraak om negen uur en ik werd ook precies om negen uur binnen geroepen door, weer een andere diëtiste. Een heel leuk gesprek gehad over van alles en nog wat. Natuurlijk wel veel dieet gerelateerd. De diëtiste vertelde mij ook dat LIV voeding en leefstijl, waar ik dus het dieet volg, failliet is. Samen met vier andere diëtisten probeert deze vrouw een regionale doorstart te maken. In het vervolg moet ik dus naar Drachten voor een afspraak met de diëtiste en zal degene waar ik vandaag een gesprek mee had, mijn contactpersoon zijn. Voor wat betreft het dieet heb ik weer een paar nieuwe ideeën meegekregen. Beschuitje vervangen door Vitalu crackers bijvoorbeeld, omdat daar meer jodium in zit.

Vandaag heb ik ook weer een afval grafiek geüpload. Ik zal hem dit keer in dit bericht invoegen, maar in het vervolg is hij te vinden onder het menu afval grafiek, vlak boven de blog berichten. Ik heb de as met de gewichten onleesbaar gemaakt, want ik krijg nog steeds het schaamrood op mijn wangen als ik denk aan hoeveel ik ooit heb gewogen en hoeveel ik nu weeg. De gele streep is mijn eerste doel. Daarna gaan we natuurlijk verder, maar bij streep-je-slank heb ik geleerd dat je dat met kleine stapjes en haalbare doelen moet doen. De gele en de witte lijn komen steeds dichter bij elkaar en dat vind ik heerlijk om te zien!

2012 02 22 schema