Libra 2012 03 14

Het is ondertussen al drie weken geleden dat ik een dieetblog heb geschreven. Ik had vorige week al een blog willen schrijven, maar door het ongeluk dat mijn vader heeft gehad (zie mijn andere blog) is dat er even niet van gekomen. In de afgelopen drie weken ben ik weer 2,8 kilo afgevallen. Dat is bijna een kilo per week. Het gaat dus goed. Ik probeer ook vier tot vijf keer per week een uurtje te bewegen. De ene keer sta ik te springen en te oefenen op de Wii-fit, een andere keer maak ik een wandeling met Laban en soms kun je mij op de hometrainer vinden. De wandeling met Laban is wel mijn favoriet op het gebied van beweging. Heerlijk in de buitenlucht. Voor de komende dagen verwachten ze heerlijk weer, dus dan zul je me vast buiten kunnen tegenkomen.

Zoals de meeste mensen wel weten, ben ik gek op techniek en leuke snufjes. En vandaag wil ik het in mijn blog eens hebben over een aantal apps uit de Android Market, of de Google Play Store zoals het tegenwoordig heet.

Toen ik ben begonnen met afvallen, ben ik gelijk op zoek gegaan naar een leuke app om dingen in bij te houden. De eerste app die ik daarvoor heb gedownload is Calorie Counter van Fat Secret. Een hele mooie app, waar je heel veel in kunt bijhouden. Het belangrijkste aspect van deze app vond ik het bijhouden van mijn calorie inname. In je ‘voedingslogboek’ kun je bijhouden wat je op een dag hebt gegeten. Je kunt kiezen uit een lijst met duizenden verschillende voedingsmiddelen, die door andere gebruikers zijn toegevoegd. De app rekent uit hoeveel calorieën je hebt verbruikt. En als je hebt opgegeven hoeveel calorieën je per dag mag gebruiken, kun je in één oogopslag zien hoeveel je nog over hebt. Ook kun je in deze app je ‘bewegingspatroon’ bijhouden, maar daar maak ik niet veel gebruik van. Natuurlijk kun je in deze app ook je gewicht bijhouden, maar daar gebruik ik zelf liever een andere app voor.

Calorie Counter is een app die vooral handig is op een tablet-computer. Voor mijn mobiele telefoon heb ik liever een iets simpelere app, waar ik alleen het gewicht in bij kan houden. In eerste instantie heb ik daarvoor gekozen voor Libra – Weight Manager. Boven dit bericht zie je een schermafbeelding van de app. Deze grafiek is vandaag gemaakt.

De gele stippen in de grafiek geven het gewicht aan, dat ik op dat moment had. De rode lijn is de trendlijn. Dit is de gemiddelde lijn en het stippelgedeelte eindigt bij de datum waarop mijn doelstelling vermoedelijk wordt gehaald. Van tevoren geef je aan wat je doelstelling is (kleine stapjes bij mij) en wanneer je dat wilt hebben bereikt. De blauwe stippellijn geeft de lijn aan die je zou moeten volgen om de doelstelling voor dat tijdstip te halen.

Na een tijdje deze app te hebben gebruikt, miste ik toch een lijn waarin duidelijk het huidige gewicht wordt aangegeven en dus ben ik weer op zoek gegaan naar een andere app.
Na het testen van vele verschillende apps heb ik uiteindelijk gekozen voor een betaalde app. DeBody Monitor. Hier kan niet alleen het gewicht in worden bijgehouden, maar kan je ook je omtrek meten van bijvoorbeeld: heup, taille en borst. De grafieken die ik hier de laatste weken iedere keer plaats zijn ook gemaakt met deze app.

In mijn volgende blog (nog geen idee wanneer die komt) zal ik nog twee apps toelichten die ik gebruik tijdens het afvallen. Tot slot van deze blog nog een foto van de allereerste keer dat ik op een weegschaal lag.

Vooreerstopweegschaal