Thomasdag 2011

4 september 2011

De eerste zondag van september en uitslapen is er niet bij. Ik moest een trein zien te halen. Om iets over acht uur zou deze trein in Heerenveen stoppen, dus ik was al vroeg op weg naar Heerenveen. Het was heerlijk rustig in de trein. Ik kon maar kiezen waar ik wilde zitten.

De treinreis ging vandaag naar Amsterdam. Op de agenda stond de Thomasdag. Thomas is de jongerenafdeling van de LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland). Elk jaar houden zij voor haar leden een gezellige dag en dit jaar werden we daarvoor om half tien verwacht in café Heffer. Half tien zou ik niet redden, want mijn trein zou pas om iets voor tien uur op Amsterdam Centraal aankomen. Daar was het nog even zoeken naar de juiste weg naar café Heffer, waar ik iets na tien uur naar binnen liep. Ze hadden met het voorstelrondje op mij gewacht.

De ochtend begon met een voorstelrondje. Er waren weer een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van vorig jaar, dus weer een aantal nieuwe heftige verhalen. Na het voorstelrondje werd de groep in kleinere groepjes verdeeld om te praten over een bepaald thema. Aan het eind van de ochtend kwamen we weer met z'n allen bij elkaar om het besprokene met elkaar te delen en tips die naar voren waren gekomen uit te wisselen.
Na het ochtendprogramma was het tijd voor de lunch. Beneden in het café stond een heerlijk buffet klaar met onder andere soep en heerlijke broodjes. Iedereen heeft er heerlijk van genoten.

atsb00006

In de middag stond er een rondvaart door de grachten op het programma. Maar we hadden nog even tijd voordat we op de boot zouden stappen. Werner nam ons mee op een wandeling door Amsterdam. We kwamen door China Town en kwamen uiteindelijk uit bij de Waag. Bij een Italiaan in de buurt van de Waag hebben we nog genoten van een Italiaans ijsje en daarna was het even zoeken naar waar we op de boot moesten stappen. De rest van de middag door de grachten van Amsterdam gevaren en genoten van de hapjes en drankjes. Het was erg gezellig op de boot.

Tegen vijf uur werden we in de buurt van het station weer van de boot gezet en ging iedereen weer zijn eigen weg. Nagenietend van een heerlijke dag onder lotgenoten.

atsb00012